IBIZA ALGEMEEN

 

Ibiza maakt deel uit van de eilandengroep de Balearen en ligt in de Middellandse Zee. Ibiza heeft een oppervlakte van 572 kilometer(drie keer groter dan ons waddeneiland Texel) De kustlijn van het eiland Ibiza is 210 km lang; het eiland heeft een totale lengte van circa 41 kilometer en een breedte van ruim 20 km. De Grieken noemden Ibiza 'Pitiusa' ofwel 'rijk aan pijnbomen'. Het glooiende landschap is ongelofelijk mooi, met uitgestrekte dennenbossen en amandelbomen. Verder groeien er vijgenbomen, olijfbomen en Johannesbroodbomen.

 

Ibiza heeft een uniek effect op de zintuigen. Je moet enkele seconden even stoppen, je ogen sluiten en krachtig ademhalen. De zoutgeur van de zee komt in golven in de longen en hetzelfde gebeurt in het bos, vol met kruiden en aromatische planten, en in de met bloemen bezaaide velden van het eiland De prachtige stranden met het heldere water en het klimaat maken van deze plek een parel van de Middellandse Zee.

 

Wat te doen in Ibiza?

Als watersportcentrum raden wij natuurlijk aan om de zee boven èn onder water te ontdekken.Maar er is zo veel meer, Playa D'en Bossa is misschien niet het meest pittoreske strand van Ibiza, maar er zijn zoveel strandjes en verborgen baaitjes om te ontdekken! Nieuwsgierig? Vraag het ons!Wij vertellen je (bijna) alle geheime plekjes van het eiland die alleen de locals kennen.

 

Het eiland biedt de vakantieganger veel meer dan alleen zon, zee en strand. Bekende schrijvers en kunstenaars als Harry Mulisch, Jan Cremer en Cees Notenboom voelden zich thuis op Ibiza en hielden hier hun vakantie. Het is een eiland waar tolerantie en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. In hun voetsporen volgden hippies uit de gehele wereld. Tegenwoordig zijn het vakantiegangers van allerlei pluimage die voor hun vakantie naar Ibiza reizen. Een wandeling door de oude binnenstad van Ibiza-stad (Eivissa), de hoofdstad van het eiland, is een wandeling door de tijd. In de smalle straatjes van Ibiza-stad strijden schilderachtige straatjes en trappetjes, scheve winkels en woningen, eeuwenoude vestingmuren en 's werelds bekendste Punische dodenstad om aandacht...

 

Op het eiland Ibiza heerst het Middellandse-Zeeklimaat. Het heerlijke van het weer is dat de temperaturen aan de kusten worden getemperd door een zeewind en in het gebergte door de hoogteligging. De zomers kunnen dus warm zijn, maar de temperaturen op Ibiza worden altijd getemperd door een dagelijks waaiende zeewind. Het interessante van het weer op Ibiza is dat het niet veel temperatuurswisselingen kent en het weer dus heel gelijkmatig is. In de wintermaanden liggen de temperaturen hoger dan in de rest van de Balearen. Vandaar dat u het eiand kunt bezoeken in het voorjaar, de zomer, het najaar en de winter.

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio Recomendar esta página Recomendar esta página
© Anfibios S.L. 2011-2020

Web created by Anfibios S.L. Imagen corporativa: Kyle Diorio
Diseño gráfico: Jordan Fernández
Aviso legal: acceder a aviso legal